SkatteMails

Andre services

Jobportal

Fortegnelser

Tidligere år

Support og hjælp

SkatteMail 2013, uge 33

Kære læser

Denne uges SkatteMail indeholder så så mange nyheder. Men der er nogle gode artikler, der opsummerer hvad der sket hen over sommeren på skatteområdet.

God læselyst.

Med venlig hilsen!

Flemming L. Bach


 

Indhold

Artikler og interessante links
Depechen 2013/17
Depechen 2013/16
Én Skattekonto
SKAT ændrer automatisk på forskudsopgørelsen for 2013
Genindførelse af håndværkerfradrag
EU’s finansielle transaktionsskat – hvad er status
Lovpligtig digital postkasse
OECD's Action Plan on Base Erosion and Profit Shifting

Domme
Ejendomsvurdering - grundværdi - fradrag for forbedringer - værdistigning - fastsættelse af råjordsværdi
Sambeskatningsindkomst - udtræden - genbeskatning - etableringsudgifter
Driftsomkostninger - bonus - rådgiverudgifter - salg af selskab
Ejendomsavance - næring - påbegyndelse af virksomhed

Nyt fra domstol.dk

Nye straffesager

Ikke offentliggjorte kendelser

Nyt fra andre lande og organisationer
Skatteverket, Sverige
HM Revenue & Customs, England
Bundesministerium der Finanzen, Tyskland
VERO Skat, Finland

Lovstof
Nyt fra Lovtidende

Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende almindelig del


 

SELECT * FROM Appeller WHERE(([SkatteraadChanged] >= '20130812' AND [SkatteraadChanged] <= '20130818') OR ([LSRChanged] >= '20130812' AND [LSRChanged] <= '20130818') OR ([ByretChanged] >= '20130812' AND [ByretChanged] <= '20130818') OR ([LandsretChanged] >= '20130812' AND [LandsretChanged] <= '20130818') OR ([HojesteretChanged] >= '20130812' AND [HojesteretChanged] <= '20130818')) ORDER BY AppelId DESC

Artikler og interessante links

BDO

Depechen 2013/17

Indhold

  • Moms ved udlån af medarbejdere
  • Skatterabat til ansatte i FN Byen
  • Når der skal vælges ny firmabil

BDO

Depechen 2013/16

Indhold

  • Skattereglerne for renteswaps og valutaterminsforretninger
  • Pas på – du kan blive smittet af momspligt
  • Ikrafttrædelsestidspunktet for de nye regler om hotelmoms

Dansk Revision

SKAT ændrer automatisk på forskudsopgørelsen for 2013

I forbindelse med Skattereformen i 2012 fik SKAT mulighed for automatisk at ændre i en skatteyders forskudsregistrering – dette hedder AutoForskud.

DELACOUR

Genindførelse af håndværkerfradrag

Regeringen har valgt at genindføre håndværkerfradraget, så det gælder for hele 2013 og 2014. Som noget nyt er også sommerhuse og fritidshuse omfattet af håndværkerfradraget.

Deloitte

EU’s finansielle transaktionsskat – hvad er status

11 af EU medlemsstater har ønsket at gennemføre en finansiel transaktionsskat også kaldet ”FTT” og EU Kommissionens direktivforslag vedtaget d. 14. februar i år indeholdt de nærmere detaljer for FTT, der efter planen skulle gælde fra 1. januar 2014.

PwC

OECD's Action Plan on Base Erosion and Profit Shifting

OECD offentliggjorde den 19. juli 2013 deres Action Plan on Base Erosion and Profit Shifting.OECD's Action Plan identificerer nøgleområder i det internationale skattesystem, der giver multinationale virksomheder anledning til at overveje især deres eksisterende transfer pricing set-up og finansielle struktur. Dokumentet bygger videre på de tidligere identificerede fokusområder i Base Erosion and Profit Shifting (BEPS)-rapporten fra februar og tilføjer retning og tidshorisont for det fremtidige arbejde på området.

Redmark

Lovpligtig digital postkasse

Inden 1. november 2013 skal alle med et CVR-nummer oprette en digital postkasse til sikker post fra det offentlige. Postkassen er gratis og kan oprettes på Virk.dk/postkasse.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

Dom: Ejendomsvurdering - grundværdi - fradrag for forbedringer - værdistigning - fastsættelse af råjordsværdi

SKM2013.561.BR

Vedrører: Vurderingsloven § 13, § 17 (dagældende) og § 18 (dagældende)

Retten fandt, at Landsskatterettens skøn over råjordsprisen var udøvet på et korrekt grundlag, og at skønnet ikke havde ført til et urimeligt resultat, og ministeriet blev derfor frifundet.

Sagsøgeren fik således ikke medhold i, at råjordsprisen skulle fastsættes på grundlag af vurderingen af den ejendom, hvorfra udstykning var sket og uden hensyntagen til den konstaterede salgspris for grundarealet.

 

Dom: Sambeskatningsindkomst - udtræden - genbeskatning - etableringsudgifter

SKM2013.558.VLR

Vedrører: Ligningsloven § 33 E (dagældende). Statsskatteloven § 6, stk. 1, litra a

Udenlandsk datterselskab ikke anset for etableret. Diverse udgifter derfor ikke godkendt fratrukket. Udtræden af sambeskatning udløser genbeskatning af underskud.

 

Dom: Driftsomkostninger - bonus - rådgiverudgifter - salg af selskab

SKM2013.557.ØLR

Vedrører: Statsskatteloven § 6, stk. 1, litra a

Sagerne drejede sig om, hvorvidt et selskab havde fradragsret for udgifter til bonus til visse medarbejdere samt omkostninger til et antal rådgivere, jf. statsskattelovens § 6, stk. 1, litra a. Samtlige udgifter var afholdt som konsekvens af et udefra kommende tilbud om overtagelse af aktierne i selskabet. Landsretten fandt, at dette tilbud måtte anses for rettet mod selskabets aktionærer.

En del af indsatsen fra selskabets medarbejdere og rådgivernes side blev brugt på - i aktionærernes interesse - at opnå den bedst mulige pris for aktierne. Udgifterne blev dog også brugt på at overholde selskabets børsretlige forpligtelser, herunder forpligtelsen til at udarbejde en redegørelse til selskabets aktionærer om overtagelsestilbuddets fordele og ulemper.

Landsretten fastslog, at de udgifter, der var afholdt for, at selskabet kunne overholde dets børsretlige forpligtelser i anledning af overtagelsestilbuddet, ikke kunne anses for udgifter, der vedrørte driften. Omkostningerne var dermed ikke fradragsberettigede efter statsskattelovens § 6, stk. 1, litra a, uanset om der måtte være en driftsmæssig fordel knyttet til børsnoteringen. Landsretten afviste i den forbindelse, at de afholdte udgifter havde karakter af en årlig tilbageværende afgift (noteringsafgift), svarende til den som Højesteret i UfR 1980, 712/2H tillod fradrag for.

Landsretten fandt ikke, at selskabet havde godtgjort, at udgifterne til bonus havde den fornødne tilknytning til selskabets drift, og ikke til salget af aktierne i selskabet. Det kunne i den forbindelse ikke tillægges afgørende betydning, at bonus ville blive udbetalt, uanset om selskabet blev solgt. Landsretten afviste i den forbindelse selskabets anbringende om, at Skatteministeriet var bundet af en angivelse i Ligningsvejledningen fra 2005 af, at alle erhvervsmæssigt betingede lønudgifter kunne fradrages.

På tilsvarende vis fandt landsretten ikke, at selskabet havde godtgjort, at de afholdte rådgiverudgifter, havde den fornødne tilknytning til selskabets drift. Der var derfor ikke fradrag herfor efter statsskattelovens § 6, stk. 1, litra a, hvilket gjaldt uanset om en del af det udførte arbejde også ville kunne anvendes ved selskabets fremtidige drift.

 

Dom: Ejendomsavance - næring - påbegyndelse af virksomhed

SKM2013.555.ØLR

Vedrører: Statsskatteloven § 4, stk. 1, litra a og § 5, litra a

Ankesagen vedrørte spørgsmålet om, hvorvidt appellanten var næringsskattepligtig af en avance ved salget af en ejendom beliggende på ...3. Appellanten havde erhvervet ejendommen i 2004, på hvilket tidspunkt opførelsen af et større kollegiebyggeri var påbegyndt. Appellanten fortsatte dette arbejde og afhændede efter byggeriets afslutning i 2005 ejendommen til en kollegieandelsboligforening.

Byretten havde fastslået, at appellanten i forbindelse med erhvervelsen af den pågældende ejendom for 4 mio. kr. og den senere indgåelse af entrepriseaftaler med entreprisesummer på godt 25 mio. kr. foretog en så betydelig investering i fast ejendom med henblik på at opnå fortjeneste ved videresalg, at der ved erhvervelsen af ejendommen blev påbegyndt næring med opførelse og salg af fast ejendom.

Appellanten gjorde subsidiært gældende, at næringsvirksomheden i givet fald også omfattede en kursusejendom. Byretten havde herom fastslået, at næringsbedømmelsen skulle foretages på tidspunktet for erhvervelsen af denne ejendom, hvor ejendommen var et anlægsaktiv. Der var derfor heller ikke grundlag for at give selskabet medhold i den subsidiære påstand.

Landsretten stadfæstede byrettens dom med nogle supplerende bemærkninger.

 

Nye straffesager

SKM2013.559.ØLR Straffesag - smugleri - cigaretter - tredjegangsovertrædelse

Vedrører: Toldloven § 73, stk. 2, jf. stk. 1, nr. 1 og stk. 4

T havde undladt at angive 29.800 stk. cigaretter i forbindelse med indrejse. Han havde derved unddraget for 49.359 kr. T var 2 gange tidligere blevet dømt for lignende forhold.

T havde uden forbehold erkendt sig skyldig.

Byretten fandt T skyldig i forsæt. T idømtes 3 måneders fængsel og blev pålagt at betale told og afgifter med 49.359 kr. Retten havde i skærpende retning lagt vægt på, at T to gange tidligere er dømt for ligeartet kriminalitet, og det meget hurtige recidiv efter seneste dom.

T havde anket til landsretten, men havde frafaldet anken den 5. april 2013. Landsretten hævede herefter retten.


Indholdsfortegnelse 

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Journalnr: 12/0191915
Fradrag for udgifter til erstatninger og omkostninger i selskabstømmersager
Klagen vedrører fradrag for betalte erstatninger i forbindelse med selskabstømmersager. Genoptagelse af Landsskatterettens afgørelser af 18. december 2009 i henhold til skatteforvaltningslovens § 46, stk. 1. Landsskatteretten godkender fradrag.
Afsagt: 06-08-2013

Journalnr: 13/0157349
Genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen skyldes, at skatteankenævnet har nægtet at genoptage klagerens skatteansættelse for indkomståret 2007 med henblik på nedsættelse af ejendomsværdiskatten. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 31-07-2013

Journalnr: 12/0191502
Fradrag for kørsel - manglende kørselsregnskab
Sagen drejer sig om fradrag for kørsel mellem skiftende arbejdssteder. Manglende kørselsregnskab. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 02-08-2013

Journalnr: 12/0248745
Fradrag for manglende varer mv.
Klagen vedrører fradrag for manglende dokumenterede reservedele og diverse udgifter. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen.
Afsagt: 06-08-2013

Journalnr: 12/0214210
Fradrag for udgifter og skat af indtægter vedr. ejendom
Der klages over, at SKAT har forhøjet indkomsten med ikke godkendte udgifter på ejendom samt yderligere lejeindtægter. Landsskatteretten nedsætter afgørelsen vedrørende køb af olie og stadfæster herudover.
Afsagt: 05-08-2013

Journalnr: 12/0214211
Fradrag for udgifter, det påhviler lejere at betale
Der klages over, at SKAT ikke har godkendt fradrag for udgifter til varme og vand, som det i henhold til indgåede lejeaftaler påhviler lejerne at betale i henhold til forbrugsregnskab. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 05-08-2013

Journalnr: 13/0008212
Markedsleje
Klagen vedrører markedslejen for en lejlighed, som skal udlejes til klagerens søn og svigerdatter. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 01-08-2013

Journalnr: 13/0001768
Skat af fri lejlighed og beregnet privatforbrug
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af indkomsten vedrørende lejlighed til rådighed og negativt beregnet privatforbrug. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen.
Afsagt: 06-08-2013

Journalnr: 13/0078580
Skønsmæssig ansættelse af indkomst
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af klageren indkomst på grund af negativt privatforbrug. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 06-08-2013

 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 19-08-2013 - 17-09-2013

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 05-09-2013 indstilling i C-362/12 Test Claimants in the Franked Investment Income Group Litigation
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel – Supreme Court of the United Kingdom (Det Forenede Kongerige) – fortolkning af artikel 49 TEUF og 63 TEUF – nationale skatter, der er i strid med fællesskabsretten – tilbagesøgning af beløb erlagt i urigtig formening om skyld – to alternative søgsmålsgrunde, der på samme tid i henhold til national ret står åben for skattepligtige personer med henblik på at kræve tilbagebetaling af skyldige beløb, og hvoraf den ene har en længere søgsmålsfrist end den anden – national lovgivning, hvorved den længste frist uden varsel forkortes med tilbagevirkende kraft – forenelighed med effektivitetsprincippet, retssikkerhedsprincippet og princippet om den berettigede forventning

Tidligere dokument: C-362/12 Test Claimants in the Franked Investment Income Group Litigation - Dom

 

Nyt fra Skatteministeriet og Skatteforvaltningen

Lovstof i høring

Høring over lovforslag om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og kildeskatteloven


Indholdsfortegnelse 

Lovtidende

Bekendtgørelse om oplysnings- og dokumentationspligt for investeringsinstitutter med minimumsbeskatning  

Høringsportalen

Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og kildeskatteloven
Oprettelsesdato: 16-08-2013
Høringsfrist: 09-09-2013

 

Nyt fra Folketinget

Almindelig del

Bilag

Bilag 275

Henvendelse af 20/7-13 fra Klaus Vilmer, Frankrig, vedrørende dobbeltbeskatningsoverenskomster

Bilag 278

Høring over lovforslag (Adgang for kommunalt ejede forsyningsvirksomheder til skyldners cpr-nr. i forbindelse med overdragelse af restancer til inddrivelse hos restanceinddrivelsesmyndigheden og hjemmel til henstand med indregnet restskat), fra skatteministeren

Bilag 280

Henvendelse af 12/8-13 fra Udviklingsråd Sønderjylland og de fire sønderjyske kommuner Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa, vedrørende arbejdsudlejeskat

Bilag 281

Beskrivelse "Provenu og Metode" – udarbejdelse af provenumæssige konsekvensberegninger i Skatteministeriet

Bilag 282

Program til ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet den 11. september 2013

Spørgsmål og svar

Spm. 625

Spm. om kommentar til henvendelsen af 20/7-13 fra Klaus Vilmer, Frankrig, vedrørende dobbeltbeskatningsoverenskomster, til skatteministeren  Svar  

Spm. 627

Spm. om kommentar til henvendelsen af 3/8-13 fra Arne Nielsen, Aabenraa, vedrørende skattenedslag for seniorer  Svar  

Spm. 628

Spm. om kommentar til henvendelsen af 12/8-13 fra Udviklingsråd Sønderjylland og de fire sønderjyske kommuner Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa, vedrørende arbejdsudlejeskat, til skatteministeren  Svar  

Spm. 629

MFU spm. om ministeren vil redegøre for i hvilket omfang de omtalte IT-løsninger er blevet implementeret så skatteyderne ikke vil opleve problemer ved modregning af mindre restancer i udbetaling af overskydende skat, til skatteministeren  Svar  

Spm. 631

Spm. om, hvor mange sager SKAT har med egne tidligere medarbejdere, der afgøres ved retten eller i nævnet, til skatteministeren  Svar  

Spm. 632

Spm. om, hvad SKATs sager har med egne tidligere medarbejdere kostet SKAT, til skatteministeren  Svar  

Spm. 633

Spm. om SKATs sager med egne tidligere medarbejdere har givet anledning til organisatoriske ændringer i SKAT, til skatteministeren  Svar  

Spm. 634

Spm. om SKATs sager med egne tidligere medarbejdere har haft konsekvenser for enkeltpersoner i SKAT, til skatteministeren  Svar  

Spm. 635

Spm. om, hvorfor det ikke er muligt at indberette udgifter til boligjobordningen i 2013, men først i forbindelse med årsopgørelsen 2014, til skatteministeren  Svar  

Spm. 636

Spm. om, hvordan det faktum, at der ikke kan indberettes til boligjobordningen, påvirker retsskatterne, til skatteministeren  Svar