SkatteMails

Andre services

Jobportal

Fortegnelser

Tidligere år

Support og hjælp

SkatteMail 2013, uge 34

Kære læser

Som du måske har bemærket, har Karnov Group og Magnus Informatik indgået principaftale om, at Karnov overtager Magnus's forlagsdel. Magnus fortsætter som "softwarevirksomhed".

Det har den kommende måneds tid den konsekvens, at du må nøjes med mig som redaktør af SkatteMail, da Flemming - som ud over at være medejer af TaxCon sammen med mig og redaktør af SkatteMail - også arbejder hos Karnov. Han har haft og får den kommende tid ualmindeligt travlt med fusionen og vi har derfor valgt, at jeg i et stykke tid, også skal varetage en række af hans opgaver i forlaget.

Det betyder, at kommentarerne her i indledningen vil være knapt så skattekløgtige - indholdet af nyhedsbrevet vil naturligvis være nøjagtigt det samme.

Ugens største nyhed må utvivlsomt siges at være Reigsrevisionens rapport om ejendomsvurderingerne. Det bliver spændende at følge det videre forløb.

God læselyst.

Med venlig hilsen!

Lars Gosvig


 

Indhold

Artikler og interessante links
Har du også fejl i din ejendomsvurdering?
Udlån af likvide midler fra virksomhedsordningen
Lovpligtig digital postkasse til alle virksomheder
Beskatning af fri bil trods vinteropbevaring
Kina lemper valutaprocedurer for betaling af forskellige ydelser
SkatteNyt 10
Skattekonto
Beretning om den offentlige ejendomsvurdering (nr. 13/2012)

Domme
Udeholdt indkomst - lønadministration - indsættelser på bankkonto - rådighed over pengebeløb - manglende objektiv dokumentation

Nyt på inddrivelsesområdet

Nyt fra andre lande og organisationer
Skatteverket, Sverige
Bundesministerium der Finanzen, Tyskland
Toll, Norge
VERO Skat, Finland

Nyt fra SKAT
Nye vejledninger mv.

Lovstof
Nyt fra Lovtidende
Nyt fra Høringsportalen

Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende almindelig del


 

SELECT * FROM Appeller WHERE(([SkatteraadChanged] >= '20130819' AND [SkatteraadChanged] <= '20130825') OR ([LSRChanged] >= '20130819' AND [LSRChanged] <= '20130825') OR ([ByretChanged] >= '20130819' AND [ByretChanged] <= '20130825') OR ([LandsretChanged] >= '20130819' AND [LandsretChanged] <= '20130825') OR ([HojesteretChanged] >= '20130819' AND [HojesteretChanged] <= '20130825')) ORDER BY AppelId DESC

Artikler og interessante links

Bech-Bruun

Har du også fejl i din ejendomsvurdering?

SKATs ejendomsvurderinger kan ifølge Rigsrevisionen være fejlagtige. Mener du, at din ejendomsvurdering er for høj, er du velkommen til at kontakte Bech-Bruun for en uformel vurdering.

Deloitte

Kina lemper valutaprocedurer for betaling af forskellige ydelser

Danske virksomheder med datterselskaber i Kina kan se frem til enklere betalingsprocedurer fra 1. september 2013, når kinesiske datterselskaber betaler for at modtage visse koncerninterne serviceydelser.

Revisorgruppen Danmark

Skattekonto

I løbet af august måned får alle virksomheder en konto hos SKAT.

Rigsrevisionen

Beretning om den offentlige ejendomsvurdering (nr. 13/2012)

Beretningen handler om den offentlige ejendomsvurdering. Vurderingsopgaven er siden 2003 blevet løst af SKAT, som fastsætter en ejendomsværdi og en grundværdi for alle ejendomme i landet. Ejendomsvurderingen anvendes ved beskatningen af landets ejendomme i forbindelse med den kommunale ejendomsskat og dækningsafgift samt den statslige ejendomsværdiskat, ligesom vurderingen anvendes i en række andre sammenhænge. I 2012 var provenuet fra ejendomsværdiskatten, ejendomsskatten og dækningsafgiften på skønsmæssigt 37,8 mia. kr.

Formålet med undersøgelsen er at vurdere, om Skatteministeriet har forvaltet ejendomsvurderingsområdet tilfredsstillende. Det har Rigsrevisionen undersøgt ved at besvare følgende spørgsmål:

  • Har Skatteministeriet og SKAT tilrettelagt vurderingsopgaven tilfredsstillende?
  • Rammer SKATs vurderinger handelspriserne?
  • Har SKAT behandlet klager over ejendomsvurderingen i overensstemmelse med de forvaltningsretlige regler for sagsbehandling?
  • Har Skatteministeriet håndteret problemerne på området for ejendomsvurdering tilfredsstillende?

Rigsrevisionen har igangsat undersøgelsen på eget initiativ i december 2012.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

Dom: Udeholdt indkomst - lønadministration - indsættelser på bankkonto - rådighed over pengebeløb - manglende objektiv dokumentation

SKM2013.565.ØLR

Vedrører: Statsskatteloven § 4

Sagen angik, om appellanten havde udeholdt lønindtægter i forbindelse med, at hun varetog lønadministrationen i et selskab, og dermed om SKAT med rette har forhøjet hendes skattepligtige indkomst i årene 2005-2007 med yderligere løn udgørende differencen mellem de beløb, som hun modtog fra selskabet, og den lavere timesats, som hun efter SKATs opfattelse aflønnede de ansatte østeuropæiske håndværkere med.

Appellanten havde selvangivet en beskeden indkomst fra hendes arbejde i virksomheden, som i de pågældende indkomstår var hendes eneste beskæftigelse. Hun varetog lønadministrationen og lønudbetalingerne til de ansatte østeuropæiske håndværkere, og appellantens arbejdsgiver havde i de tre indkomstår overført kr. 2.634.789,66 til hendes private bankkonto til brug for lønudbetalinger.

Landsretten fandt på den baggrund, at det påhvilede hende at godtgøre eller "overbevisende sandsynliggøre", at hun havde udbetalt det omhandlede differencebeløb til håndværkerne.

Da appellantens forklaring fremstod usikker og på nogle punkter divergerende og ikke var bestyrket af de fremlagte bilag eller dokumenter i øvrigt, samt idet hverken de øvrige forklaringer eller en række erklæringer afgivet af håndværkerne til brug for retssagen kunne tillægges betydning, stadfæstede landsretten byrettens dom.

 

Nyt på inddrivelsesområdet

SKM2013.562.BR Arrest - beboelsesejendom - proforma ejerskab

Vedrører: Retsplejeloven § 627 og § 634

Sagen angik et spørgsmål om proformaejerskab til en beboelsesejendom i en justifikationssag vedrørende arrest. Forud for justifikationssagen havde Fogedretten på begæring fra SKAT foretaget arrest i en ejendom, som B og senere B´s selskab G1 havde tinglyst adkomst til, for A´s skatterestancer. A var formelt lejer af ejendommen. Afgørelsen om arrest blev stadfæstet af Landsret, idet Landsret fandt det sandsynliggjort, at A var den reelle ejer af ejendommen. Under den efterfølgende justifikationssag påstod SKAT, at B´s øjensynlige erhvervelse af ejendommen var foretaget på vegne af A, for hvem det var afgørende ikke at være registreret som ejer af ejendommen. Henset til de foreliggende oplysninger om, at A selv havde forestået erhvervelsen af ejendommen og finansieret købet af ejendommen og efterfølgende byggerier på ejendommen, at der mellem A og B var indgået lejeaftale til ejendommen, der indeholdte en forkøbsret for A for en købesum på under halvdelen af, hvad ejendommen havde kostet at opføre og senere blev udbudt til, samt det i øvrigt oplyste i sagen om A, B og G1´s økonomiske forhold, traf byretten afgørelse om, at B og G1 skulle anerkende, at A var den reelle ejer af ejendommen, og at B og G1 derfor måtte anses som stråmænd. B og G1 havde herefter ikke interesse i at få afgjort om arresten var lovligt foretaget, hvorfor retten afsluttede justifikationssagen for så vidt angår B og G1. Dommen er anket.


Indholdsfortegnelse 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 26-08-2013 - 24-09-2013

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 05-09-2013 indstilling i C-362/12 Test Claimants in the Franked Investment Income Group Litigation
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel – Supreme Court of the United Kingdom (Det Forenede Kongerige) – fortolkning af artikel 49 TEUF og 63 TEUF – nationale skatter, der er i strid med fællesskabsretten – tilbagesøgning af beløb erlagt i urigtig formening om skyld – to alternative søgsmålsgrunde, der på samme tid i henhold til national ret står åben for skattepligtige personer med henblik på at kræve tilbagebetaling af skyldige beløb, og hvoraf den ene har en længere søgsmålsfrist end den anden – national lovgivning, hvorved den længste frist uden varsel forkortes med tilbagevirkende kraft – forenelighed med effektivitetsprincippet, retssikkerhedsprincippet og princippet om den berettigede forventning

Tidligere dokument: C-362/12 Test Claimants in the Franked Investment Income Group Litigation - Dom

 

Nyt fra og om skat mv. i udlandet

Klik her for at få vist nyhederne

Revisions- og advokatvirksomheder

Vi gør opmærksom på, at ovenstående links alle er eksterne. TaxCon har intet ejerskab over disse og leverer alene linksene som en service til vores læsere. Dette betyder også at vi ikke har kontrol over de bragte links og derfor heller ikke kan indestå for at disse altid er aktive.

Vi hører naturligvis meget gerne, hvis et bragt link bliver inaktivt.

Bemærk også, at de udenlandske links ikke er sorterede i skat og moms/afgifter. Vi har valgt at bringe alle udenlandske links i begge nyhedsbreve som er service til vores læsere.


Indholdsfortegnelse 

Nyt fra Skatteministeriet og Skatteforvaltningen

Lovstof i høring

Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven, kildeskatteloven og arbejdsmarkedsbidragsloven

Nyhedsbrev til virksomheder

VIGTIGT: Vedrørende den statslige inddragelse af uidentificerede konti

Pressenyhed

SKATs kommentar til Rigsrevisionens beretning


Indholdsfortegnelse 

Lovtidende

Bekendtgørelse af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme  

Bekendtgørelse af lov om søfarendes ansættelsesforhold m.v.  

Høringsportalen

Bekendtgørelse om obligatorisk digital indberetning af selvangivelsen for selvstændigt erhvervsdrivende
Oprettelsesdato: 01-07-2011
Høringsfrist: 12-08-2011

Lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven, kildeskatteloven og arbejdsmarkedsbidragsloven
Oprettelsesdato: 22-08-2013
Høringsfrist: 19-09-2013

 

Nyt fra Folketinget

Almindelig del

Bilag

Bilag 283

Lovudkast: Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven, kildeskatteloven og arbejdsmarkedsbidragsloven(Forrentning af negativ institutskat, etablering af en godkendelsesordning for ikke-fradragsberettigede pensionsindbetalinger og tilbagebetaling m.v. af ikke-fradragsberettigede indbetalinger til ratepension i indbetalingsåret m.v.)

Bilag 285

Statsrevisorerne beretning 13/2012 om den offentlige ejendomsvurdering med Statsrevisorernes bemærkninger

Spørgsmål og svar

Spm. 614

MFU spm. om, hvor meget danske virksomheder har betalt i skatter og afgifter i forbindelse med generationsskifter pr. år, til skatteministeren  Svar  

Spm. 616

Spm. om effekten på statens provenu (opgjort for kommende finansår samt varig virkning inklusive tilbageløb og adfærd), såfremt de ved lovforslaget L 173 indførte begrænsninger i adgangen til at fremføre underskud til modregning i efterfølgende års positive skattepligtige indkomst afskaffes, til skatteministeren  Svar  

Spm. 622

Spm. om at oversende en oversigt over hhv. den nominelle og den faktiske selskabsskattesats i de forskellige OECD-lande, til skatteministeren  Svar  

Spm. 625

Spm. om kommentar til henvendelsen af 20/7-13 fra Klaus Vilmer, Frankrig, vedrørende dobbeltbeskatningsoverenskomster, til skatteministeren  Svar  

Spm. 637

MFU spm. om det er korrekt som BT har beskrevet, at det af SKAT's interne retningslinjer fremgår, at SKAT har hjemmel til at indhente teledate i form af masteoplysninger, til skatteministeren  Svar  

Spm. 638

MFU spm. om ministeren kan be- eller afkræfte, at SKAT har indhentet oplysninger, som er omfattet af både logningsbekendtgørelsen og udbudsbekendtgørelsen, herunder masteoplysninger, til skatteministeren  Svar  

Spm. 639

MFU spm. om ministeren vil redegøre for sagen om SKATs krav på oplysninger fra CBB Mobil i BT's artikel af 15/8-13, til skatteministeren  Svar  

Spm. 640

MFU spm. om ministeren kan afvise at SKAT's praksis er i strud med EU-reglerne, herunder EU's e-persondatadirektiv, som det fremgår af BT´s artikel af den 16. august 2013 ”SKAT tvinger følsomme oplysninger ud af teleselskaber”, til skatteministeren  Svar  

Spm. 641

MFU spm. om ministeren vil oplyse, hvilken juridisk vurdering der ligger bag, at direktør i Skats kundeservice Steffen Normann Hansen afviser, at de handler i strid med EU-retten eller andre love, som beskrevet i BT´s artikel af den 16. august 2013 ”SKAT tvinger følsomme oplysninger ud af teleselskaber”, til skatteministeren  Svar  

Spm. 642

MFU spm. om ministeren vil oplyse, hvornår den omtalte undersøgelse i BT´s artikel af den 16. august 2013 ”SKAT tvinger følsomme oplysninger ud af teleselskaber” forligger, til skatteministeren  Svar  

Spm. 643

Spm. om, hvordan boligejere bliver orienteret om, at de har betalt for meget i skat for deres bolig, og hvis det er tilfældet, vil de så få kompensation, til skatteministeren  Svar  

Spm. 644

Spm. om, hvor stor en del af kammeradvokatens indstillinger om iværksættelse af personalesager mod tjenestemænd i SKAT justitsministeren har efterkommet, til justitsministeren, kopi til skatteministeren  Svar  

Spm. 645

Spm. om de skattemæssige konsekvenser for den enkelte grundejer, som en generel tilladelse i kommuneplanen om, at der på åben-lav boligområder på grunde over 800 m2 kan opføres dobbelthuse, til skatteministeren  Svar  

Spm. 646

Spm. om, hvilke betingelser en grundejer skal opfylde for, at der ikke indtræder skattepligt ved salg, til skatteministeren  Svar  

§ 20-spørgsmål

Spm. S 2164

Kan ministeren afvise, at regeringen vil gennemføre forslaget fra regeringens klimaplan om at afskaffe af befordringsfradraget?

Spm. S 2254

Har ministeren planer for at udvide eller tilpasse tidspunkterne, hvor erhvervskunder kan få support til funktioner på skat.dk, således at også mindre erhvervsdrivende, som typisk ordner sine indberetninger uden for »normal kontortid«, har bedre mulighed for at få hjælp, hvis der f.eks. opstår fejl på siden?

Spm. S 2261

Agter ministeren at holde de grundejere skadesløse, der har betalt for meget i skatter og afgifter som følge af Skats fejl?

Spm. S 2262

Er ministeren enig i, at de offentlige ejendomsvurderinger som grundlag for skatte- og afgiftsberegninger er en uholdbar løsning?

Spm. S 2263

Er ministeren enig i, at en grundig, uvildig undersøgelse er nødvendig for at komme til bunds i, hvad der er årsagerne til de mange fejlagtige vurderinger fra Skat?

Spm. S 2264

Hvordan forholder ministeren sig til, at der ikke er nogen øvre grænse for, hvor lang tid tilbage SKAT kan bede borgere og virksomheder om at fremskaffe dokumentation til brug for skatteligningen?

Spm. S 2265

Hvilke kommentarer har ministeren til, at SKATs kontrolbeføjelser ikke følger de almindelige forældelsesfrister?

Spm. S 2266

Finder ministeren det rimeligt, at der ikke er en klar frist, sådan at der kan være tvivl om, at SKAT overskrider sine beføjelser, hvis de beder skatteyderne om at fremskaffe oplysninger fra 1996?