SkatteMails

Andre services

Jobportal

Fortegnelser

Tidligere år

Support og hjælp

SkatteMail 2013, uge 38

Kære læser

BEMÆRK: Jeg har desværre begået en beklagelig fejl ved udsendelsen af SkatteMail i denne uge. Derfor modtager du to mails fra os i denne uge. Dette er den korrekte SkatteMail.

Som sædvanligt en uge med en hel del artikler, denne gang om bl.a. arbejdsudleje og den nye skattekonto.

På afgørelsesfronten bringer vi i denne uge - også blandt meget andet - en dom fra Højesteret, som endnu ikke er offentliggjort andre steder, om skattepligt af en erstatning som aktieavance.

God læselyst.

Med venlig hilsen
Lars Gosvig


 

Indhold

Artikler og interessante links
USA – Danmark får pligt til at videregive oplysninger fra og med 2014
Få et gratis tjek af din ejendomsvurdering
Husk at tjekke din nye skattekonto
Arbejdsudleje – styresignal om præcisering af praksis for arbejdsudleje inden for transporthvervet
SkatteNyt 12
SkatteNyt 11
Kan frivillig indbetaling af acontoskat betale sig?
Digitale indberetninger til SKAT
Skattekontoen
Er SKATs landbrugsvurderinger også fyldt med fejl?

SKAT-meddelelser
Kapitalafkastsatsen for 2013 - bagud forskudt indkomstår - præcisering af SKM2013.544.SKAT

Bindende svar
Briller anvendt i forbindelse med markedsføringsaktiviteter
Afskrivninger - en eller flere virksomheder - landbrug - vindmølledrift
Ekspropriation - varmeforsyningsloven

Nyt fra domstol.dk

Nye straffesager

Ikke offentliggjorte kendelser

Nyt fra EU

Nyt fra andre lande og organisationer
Skatteverket, Sverige
HM Revenue & Customs, England
Bundesministerium der Finanzen, Tyskland
VERO Skat, Finland
Högsta förvaltningsdomstolen, Sverige

Nyt fra SKAT
Nye vejledninger mv.

Lovstof
Nyt fra Høringsportalen

Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende almindelig del


 

SELECT * FROM Appeller WHERE(([SkatteraadChanged] >= '20130916' AND [SkatteraadChanged] <= '20130922') OR ([LSRChanged] >= '20130916' AND [LSRChanged] <= '20130922') OR ([ByretChanged] >= '20130916' AND [ByretChanged] <= '20130922') OR ([LandsretChanged] >= '20130916' AND [LandsretChanged] <= '20130922') OR ([HojesteretChanged] >= '20130916' AND [HojesteretChanged] <= '20130922')) ORDER BY AppelId DESC

Artikler og interessante links

Beierholm

USA – Danmark får pligt til at videregive oplysninger fra og med 2014

Formålet med lovforslaget er at skabe hjemmel til at indføre de indberetningspligter og pligter til at gennemføre procedurer til identifikation af indberetningspligtige konti, som følger af aftale af 15. november 2012 mellem Danmark og Amerikas Forenede Stater til forbedring af efterrettelighed vedrørende international beskatning.

Deloitte

Få et gratis tjek af din ejendomsvurdering

Deloitte tilbyder nu at tjekke 2010-vurderingen for erhvervsejendomme og 2011-vurderingen for boligejendomme. Det sker efter, at kritik af SKATs forvaltning af ejendomsvurderingerne har fået skatteministeren til at overveje at forny muligheden for at påklage tidligere ejendomsvurderinger.

Deloitte

Husk at tjekke din nye skattekonto

Den 1. august 2013 indførte SKAT skattekontoen, hvor du kan se virksomhedens indberetninger og opkrævninger samt ind- og udbetalinger til og fra SKAT. Kontoen giver overblik over alle udeståender, men på grund af opsætningen er der også god grund til at være ekstra opmærksom.

FSR - danske revisorer

Arbejdsudleje – styresignal om præcisering af praksis for arbejdsudleje inden for transporthvervet

Udkastet til styresignalet præciserer praksis for arbejdsudleje inden for transporthvervet. Dog er det FSRs opfattelse, at det utvivlsomt må være sådan, at man ikke kan etablere en særlig gunstig praksis for at tilgodese en enkelt branche. Den i styresignalet beskrevne behandling af enkeltopgaver må naturligvis i det omfang tilsvarende forhold gør sig gældende for andre erhverv også kunne benyttes i disse andre erhverv.

FSR forstår punkt 3.2. i styresignalet på den måde, at valg af leverandør fra opgave til opgave i sig selv ikke diskvalificerer outsourcingen. FSR skal i den forbindelse opfordre til, at man udsteder et generelt styresignal, således at erhverv med helt tilsvarende vilkår opnår adgang til samme behandling.

PwC

Kan frivillig indbetaling af acontoskat betale sig?

Skal dit selskab indbetale frivillig acontoskat inden 20. november? PwC har lavet et notat, der giver dig et godt grundlag for at træffe den rigtige beslutning. Læs endvidere om muligheden for at få nedsat den ordinære acontoskatterate og fristen herfor den 15. oktober.

PwC

Digitale indberetninger til SKAT

Fra og med 1. juli 2013 skal indberetninger om udbytte og frivillige acontoskattebetalinger ske digitalt i TastSelv Erhverv.

PwC

Skattekontoen

Nye principper gør det muligt for virksomheder at kontrollere ind- og udbetalinger samt indberetninger m.v. i TastSelv Erhverv.

SEGES

Er SKATs landbrugsvurderinger også fyldt med fejl?

SKAT blev for nogle uger siden bombarderet med kritik fra Rigsrevisionen og Statsreviso-rerne, der fandt, at SKAT og Skatteministeriet havde forvaltet området for ejendomsvurdering meget kritisabelt.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

SKAT-meddelelse: Kapitalafkastsatsen for 2013 - bagud forskudt indkomstår - præcisering af SKM2013.544.SKAT

SKM2013.664.SKAT

Vedrører: Virksomhedsskatteloven § 9Lov nr. 1354 af 21.december 2012, § 25, stk. 15

Meddelelsen SKM2013.544.SKAT præciseres.

 

Bindende svar: Briller anvendt i forbindelse med markedsføringsaktiviteter

SKM2013.663.SR

Vedrører: Ligningsloven § 16, stk. 1 og 3

Skatterådet bekræftede, at udlån af briller til brug på messer og i forbindelse med markedsføringsaktiviteter kan ske skattefrit til medarbejdere, der til daglig bruger briller (dvs. har brug for synskorrektion)

Henset til det oplyste om vilkårene for benyttelsen af brillerne, herunder bl.a. at såvel medarbejdere der bruger briller og medarbejdere der ikke bruger briller er forpligtet til at benytte virksomhedens stel, at virksomheden bestemmer hvilke stel der skal benyttes, at de kun benyttes kortvarigt i forbindelse med konkrete markedsføringsaktiviteter på messer, markedsføringsevents og lignende, og at brillerne ikke må tages med hjem, var det Skatterådets opfattelse, at brillerne udelukkende var stillet til rådighed for arbejdets udførelse og kunne sidestilles med egentligt arbejdstøj, der ikke anses for et personalegode, men et arbejdsredskab.

Skatterådet bekræftede ligeledes, at udlån af briller til brug på messer og i forbindelse med markedsføringsaktiviteter kan ske skattefrit til medarbejdere, der ikke bruger briller (dvs. som ikke har brug for synskorrektion).

 

Bindende svar: Afskrivninger - en eller flere virksomheder - landbrug - vindmølledrift

SKM2013.658.SR

Vedrører: Ligningsloven § 8 P, stk. 1-5 (Gældende version, som senest ændret ved L 2012 1390. I kraft: 2012-12-29) og § 8P, stk. 1-5 (Historisk version, I kraft: 2010-12-31 ). Afskrivningsloven § 5, stk. 1 og § 5 C, stk. 1, nr. 4.

Skatterådet kunne ikke bekræftes, at en fortjeneste ved salg af en vindmølle kunne fradrages i den samlede driftsmiddelsaldo for en landbrugsvirksomhed, idet landbrugsvirksomheden og vindmølledriften ikke kunne anses for én samlet virksomhed.

 

Bindende svar: Ekspropriation - varmeforsyningsloven

SKM2013.657.SR

Vedrører: Ejendomsavancebeskatningsloven § 1 og § 11. Varmeforsyningsloven § 16 og § 17

Skatterådet kan bekræfte, at en frivillig afståelse af en ejendom fra spørger til en kommune kan ske skattefrit for spørger i henhold til ejendomsavancebeskatningslovens § 11, stk. 1, 2. pkt.

 

Nye straffesager

SKM2013.662.ØLR Straffesag - registreringsafgift - importerede biler - fiktive fakturaer

Vedrører: Straffeloven § 289. Registreringsafgiftsloven § 27

T var daglig leder og direktør i nogle bilselskaber. Han var i byretten tiltalt i forening med 2 andre for at have afgivet urigtige oplysninger om afgiftsgrundlaget for 19 biler. De importerede biler fra Tyskland og fremlagde ved afgiftsberigelsen dokumenter, hvorefter bilerne skulle være købt gennem et spansk selskab m.fl. Selskabet var enten uden reel retlig realitet eller så var de tiltalte beføjede til at anvende firmanavnet i forbindelse med udfærdigelsen af købs- og salgsdokumenter der alene var beregnet til at afgive urigtige oplysninger om bilernes værdi i relation til beregning af registreringsafgift samt moms. De havde herved unddraget for 8.860.944 kr. i registreringsafgift og 6.572.165 kr. i moms.

T forklarede at han havde udfyldt mellem 5-10 anmeldelser. Der var ikke samhandel med de øvrige tiltalte. Han har handlet med en som kom med fakturaerne og bilerne. Han har ikke beskæftiget sig med parallelimport og fremlagde ved anmeldelsen de danske fakturaer han havde fået.

Byretten fandt T skyldig i forsæt. T idømtes 4 års fængsel, tillægsbøde på 1.000.000 kr. og skulle betale moms med 6.815.765 kr. og registreringsafgift med 8.468.721 kr., heraf 6.610.582 kr. in solidum med medtiltalte til SKAT. Retten fandt de faktiske oplysninger dokumenterede. Bortset fra 1 bil fandtes tiltalte involveret i alle tilfælde. Der lagdes vægt på den professionelle og systematisk gennemførte unddragelse af registreringsafgift gennem selskaber erhvervet til formålet. Selskaberne havde alene fungeret i kort tid og dernæst tømt for midler. T havde fungeret som hovedmand og idémand til bedragerierne, som han særdeles aktivt medvirkede til.

Landsretten stadfæstede byretsdommen, men tillægsbøden blev forhøjet til 5.000.000 kr. og T skulle efterbetale 8.860.944 kr. i registreringsafgift og 6.572.165 kr. i moms til SKAT.

SKM2013.661.BR Straffesag -skatteunddragelse - salg af aktier - indberetning via TastSelv - oplysninger i bemærkningsfelt

Vedrører: Skattekontrolloven § 13, stk. 2

T var tiltalt for i indkomståret 2010 at have afgivet urigtige/ufuldstændige oplysninger til brug for skatteberegningen idet han ved indberetning af sin selvangivelse via TastSelv ikke selvangav aktieavancer ved salg med i alt 266.512 kr. hvorved der blev unddraget skat med 100.128 kr.

T havde over en årrække købt aktier, dels i pensionsdepot og dels i et åbent depot. Han valgte i 2010 at sælge 2/3 af sin aktiebeholdning. Det var første gang han solgte aktier fra det åbne depot.

Ved indberetning af oplysninger til brug for selvangivelsen for 2010 skrev T i bemærkningsfeltet i SKATs TastSelv, at aktierne var købt for ca. 7 år siden gennem Fionia Bank og han havde svært ved at få oplysninger fra banken, da den var krakket.

Byretten fastslog, at der påhvilede T en pligt til i forbindelse med indlevering af selvangivelsen for 2010, at oplyse gevinsten ved aktiesalget det pågældende år. Ved at undlade at angive noget i rubrikken til brug for dette, havde T objektivt set afgivet urigtige oplysninger til brug for skatteansættelsen.

Byretten anførte, at det burde have stået T klart, at aktiesalget i 2010 havde betydning for skatteansættelsen, og at hans indberetning via TastSelv var ufuldstændig. T's kommentar i forbindelse med indberetningen, om vanskeligheder ved at få oplysninger om aktier købt ca. 7 år tidligere, fremstod ikke som en klar anmodning til SKAT om hjælp til at angive indtægterne korrekt. T burde derfor have indset, at skatteansættelsen, der blev foretaget på grundlag af hans indtastning, ville blive for lav. Henset til karakteren og størrelsen af den udeholdte indtægt anså retten at T's uagtsomhed måtte anses for grov.

Straffen blev fastsat til en bøde på 45.000 kr.

SKM2013.660.VLR Straffesag - moms- og skattesvig - udlejning af arbejdskraft - fiktive fakturaer

Vedrører: Straffeloven § 171 og § 289. Momsloven § 81. Skattekontrolloven § 13 og § 16

T var reel indehaver af flere selskaber, men der var indsat stråmænd, idet han tidligere var gået konkurs og derfor ikke kunne stifte selskaber. Selskaberne drev virksomhed med udlejning af arbejdskraft, navnlig håndværkere.

T forklarede, at han udstedte falske fakturaer for bl.a. at kunne udbetale løn til sorte ansatte i selskaberne.

T erkendte sig skyldig i de rejste forhold.

Byretten lagde ved deres vurdering vægt på, at omfanget af unddragelserne og forholdenes karakter. I formildende grad var lagt vægt på lang sagsbehandlingstid.

Straffen blev fastsat til fængsel i 1 år og 3 måneder og en tillægsbøde på 3.400.000 kr.

Landsretten stadfæstede byrettens dom. Landsretten fandt, at uanset oplysningerne om sagens tidsmæssige forløb var der efter unddragelserne størrelse og systematiske karakter ikke grundlag for at gøre straffen helt eller delvis betinget, heller ikke med vilkår om samfundstjeneste.

SKM2013.655.ØLR Straffesag - momssvig - salg af erhvervslejligheder - hovedaktionær, direktør og daglig leder

Vedrører: Straffeloven § 89 og § 289. Momsloven § 81

T havde som direktør, hovedaktionær og daglig leder af et developer- og udlejningsselskab afgivet urigtige momsangivelser. Hendes revisor havde lavet efterangivelser men hun indsendte først revisorens efterangivelse på det tidspunkt hendes selskab var kommet under likvidation. Hun havde herved unddraget for 6.247.750 kr. i moms.

Byretten fandt T skyldig i forsætlig momssvig. T idømtes 1 års fængsel samt tillægsbøde 6.225.000 kr.

Anklagemyndigheden påstod i landsretten det unddragne beløb nedsat til 4.676.701 kr. Landsretten ændrede straffen til fængsel i 1 år og 6 måneder, men gjorde hele fængselsstraffen betinget, idet anklageskriftet i den relativt ukomplicerede sag først blev indgivet over 5 år efter, at SKAT blev opmærksom på, at T ikke havde foretaget korrekt momsindberetning, og over 4 år efter at SKAT traf afgørelse herom. Den lange sagsbehandlingstid beroede i det væsentlige på myndighedernes forhold. Tillægsbøden nedsattes til 4.675.000 kr. T havde for 2006 indberettet klart for små beløb i salgsmoms og det kunne ikke lægges til grund, at de manglende beløb i stedet ved en fejl var fratrukket det indberettede beløb vedrørende købsmoms. Der blev blandt andet henset til at der var betydelig forskel i størrelsen af den indberettede salgsmoms og det momsbeløb, der vedrørte de 6 lejligheder samt T's manglende relevante reaktion på flere henvendelser fra SKAT.

SKM2013.653.VLR Straffesag - momssvig - negativ momsangivelse - værdiløst EDB-udstyr - angivet moms før angivelsesfrist

Vedrører: Straffeloven § 289. Momsloven § 81. Færdselsloven § 118. Straffeloven § 279 og § 276

T og BK var tiltalte for, med T som daglig leder og indehaver og med BK som direktør i selskabet H1 ApS, at have formået revisor i H1 ApS til for 3. kvartal 2009 at have momsangivet en købsfaktura på 2.150.000 kr. plus moms 537.000 kr. for køb af værdiløst EDB-udstyr.

T drev virksomhed i selskabet H1 ApS med BK som formel direktør. BK var bror til T og var registreret som direktør da T tidligere var gået konkurs.

Byretten fandt T skyldig i den rejste tiltale, idet der blev lagt til grund at T, som daglig leder i H1 ApS, forsætligt havde indgivet urigtige oplysninger til brug for afgiftskontrollen med henblik på uretmæssigt at få udbetalt momsbeløb. Retten fandt det godtgjort, at det pågældende udstyr ikke tilnærmelsesvist havde den værdi, som det var opgivet til.

Byretten fastsatte straffen til 4 måneders fængsel og en tillægsbøde på 525.000 kr. Straffen var fastsat som en tillægsstraf i henhold til straffelovens § 89.

BK blev frikendt.

Landsretten fandt, at den omstændighed at fakturaen rettelig vedrørte 4. kvartal 2009, ikke kunne føre til et andet resultat, idet det efter sagens omstændigheder måtte anses for helt usandsynligt, at T ville have ombestemt sig og inden fristen for indgivelse af momsangivelsen for 4. kvartal have instrueret revisor om alligevel ikke at medtage fakturaen i momsangivelsen.

Landsretten stadfæstede byrettens dom.


Indholdsfortegnelse 

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Journalnr: 12/0189374
Ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen vedrører afslag på ekstraordinær genoptagelse vedrørende beskatningen ved klagerens udnyttelse af optioner. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 12/0189726
Ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen vedrører afslag på ekstraordinær genoptagelse vedrørende beskatningen ved klagerens udnyttelse af optioner. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 12/0189892
Ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen vedrører afslag på ekstraordinær genoptagelse vedrørende beskatningen ved klagerens udnyttelse af optioner. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 12/0189991
Ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen vedrører afslag på ekstraordinær genoptagelse vedrørende beskatningen ved klagerens udnyttelse af optioner. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 12/0189992
Ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen vedrører afslag på ekstraordinær genoptagelse vedrørende beskatningen ved klagerens udnyttelse af optioner. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 12/0259442
Ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen vedrører afslag på ekstraordinær genoptagelse vedrørende beskatningen ved klagerens udnyttelse af optioner. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 13/0023294
Ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen vedrører afslag på ekstraordinær genoptagelse vedrørende beskatningen ved klagerens udnyttelse af optioner. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 13/0225643
Genoptagelse af rettens kendelse
Klagerens repræsentant har den 8. juli 2013 bedt Landsskatteretten om at genoptage rettens afgørelse. Sagen blev afgjort den 15. januar 2013. Landsskatteretten nægter at genoptage kendelsen.
Afsagt: 05-09-2013

Journalnr: 12/0263435
Genoptagelse af skatteansættelsen
Klagen skyldes, at SKAT ikke har imødekommet anmodning om genoptagelse af selskabets skattepligtige indkomst for indkomståret 2009. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 11/0301770
Sagsbehandlingsfejl
Sagen vedrører, hvorvidt der foreligger sagsbehandlingsfejl, der medfører, at SKATs afgørelse er ugyldig. Skatteankenævnet har ikke anset SKATs afgørelse for ugyldig. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 11/0299075
Arbejdsudleje eller entreprise
Sagen drejer sig om, hvorvidt selskabets kontrakter med udenlandske serviceudbydere skal anses som arbejdsudleje eller som entreprise, samt om hvorvidt selskabet, såfremt der er tale om arbejdsudleje, hæfter for den manglende indeholdelse af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag. Landsskatteretten nedsætter hæftelsen.
Afsagt: 27-08-2013

Journalnr: 13/0113817
Diverse driftsudgifter
Klagen vedrører fradrag for udgifter til fremmed assistance, lokaleomkostninger mv. i en rengøringsvirksomhed. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 02-09-2013

Journalnr: 12/0207717
Fiksering af lejeindtægt
Klagen skyldes, at selskabet er anset for skattepligtig af yderligere lejeindtægt vedrørende udlejning af ejendom. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 09-09-2013

Journalnr: 13/0009758
Fradrag for advokatudgifter
Klagen skyldes, at der ikke er anerkendt fradrag for advokatomkostninger i forbindelse med en erstatningssag vedrørende tab af erhvervsevne. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 05-09-2013

Journalnr: 12/0191906
Fradrag for erstatning i forbindelse med selskabstømmersager
Klagen vedrører fradrag for betalte erstatninger i forbindelse med selskabstømmersager. Genoptagelse af Landsskatterettens afgørelse i henhold til skatteforvaltningslovens § 46, stk. 1. Landsskatteretten godkender fradrag.
Afsagt: 27-08-2013

Journalnr: 12/0191913
Fradrag for erstatning i forbindelse med selskabstømmersager
Klagen vedrører fradrag for betalte erstatninger i forbindelse med selskabstømmersager. Genoptagelse af Landsskatterettens afgørelse i henhold til skatteforvaltningslovens § 46, stk. 1. Landsskatteretten godkender fradrag.
Afsagt: 27-08-2013

Journalnr: 12/0189111
Fradragskonto i K/S mv.
Sagen drejer sig om konsekvensændringer som følge af ændring af opgørelsen af fradragskontoen i K/S , som ejer kommanditkapitalen i andet K/S, herunder spørgsmålet om der skal opgøres én eller 2 fradragskonti. Landsskatteretten nedsætter fradragskontoen i det ene K/S og stadfæster i øvrigt.
Afsagt: 10-09-2013

Journalnr: 12/0228583
Gaveafgiftspligt
Klagen vedrører, hvorvidt klageren skal beskattes af yderligere gaveafgift. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 30-08-2013

Journalnr: 12/0191903
Konsekvensændring - handelspris på ejendom
Der klages over, at SKAT har anset en ejendom for overdraget til overpris mellem det klagende selskab og hovedanpartshaveren. Selskabets anskaffelsessum er af SKAT korrigeret til 1.995.000 kr. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen til nul.
Afsagt: 30-08-2013

Journalnr: 12/0189114
Konsekvensændringer som følge af ændring af fradragskonto
Sagen drejer sig om konsekvensændringer som følge af ændring af opgørelsen af fradragskontoen i K/S , som ejer andele i andet K/S. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen.
Afsagt: 10-09-2013

Journalnr: 12/0191615
Lejeindtægter - lejligheder i Frankrig
Klagen vedrører beskatning af skønsmæssigt ansatte lejeindtægter ved udlejning af lejligheder i Frankrig. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen.
Afsagt: 23-08-2013

Journalnr: 13/0052632
Maskeret udlodning
Klagen skyldes, at skatteankenævnet har anset klageren som skattepligtig af maskeret udlodning fra ApS, idet det ikke er anset for godtgjort, at udgifterne er afholdt til fremmed arbejde. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 10-09-2013

Journalnr: 12/0191934
Periodisering - indestående på andelshaverkonto
Der er klaget over bindende svar af 9. maj 2012, ved hvilket SKAT har besvaret følgende spørgsmål med et nej: Skal indestående på andelshaverkonto i ... beskattes i 2012, hvor ... betragtes som værende endelig udmeldt af ...? Landsskatteretten ændrer SKATs svar til "ja".
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 12/0190043
Ret til grøn check
Klagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt klageren er berettiget til skattefri kompensation (grøn check) efter § 1, stk. 1 i lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter. SKAT har nægtet klageren ret til skattefri kompensation. Landsskatteretten anser klageren for berettiget til skattefri kompensation.
Afsagt: 30-08-2013

Journalnr: 12/0189405
Rette indkomstmodtager
Klagen vedrører spørgsmålet om rette indkomstmodtager. SKAT har ikke anset klageren for skattepligtig af virksomhedsoverskud. Landsskatteretten anser klageren for skattepligtig af det af SKAT opgjorte virksomhedsoverskud.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 12/0189407
Rette indkomstmodtager
Klagen vedrører spørgsmålet om rette indkomstmodtager. SKAT har anset klageren for skattepligtig af virksomhedsoverskud. Landsskatteretten anser ikke klageren for skattepligtig af virksomhedsoverskud.
Afsagt: 04-09-2013

Journalnr: 13/0084821
Skat af fri sommerbolig og maskeret udlodning
Der klages over, at SKAT har anset en ejendom for overdraget til overpris, hvorved der er statueret maskeret udlodning. Endvidere klages der over, at SKAT har beskattet klageren af værdi af fri sommerbolig. Landsskatteretten nedsætter maskeret udlodning til nul og stadfæster vedrørende skat af fri sommerbolig.
Afsagt: 30-08-2013

Journalnr: 12/0189676
Skat af indsætninger på bankkonto
Klagen vedrører skattepligt af beløb fra udlandet indsat på klagerens bankkonto. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 13/0119254
Skønsmæssig forhøjelse af indkomst
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af indkomsten på baggrund af salg af piber. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 12/0189886
Tab på valutaterminskontrakter
Der klages over, at SKAT ikke har godkendt fradrag for tab på valutaterminskontrakter indgået af K/S. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 12/0189887
Tab på valutaterminskontrakter
Der klages over, at SKAT ikke har godkendt fradrag for tab på valutaterminskontrakter indgået af K/S. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 12/0189888
Tab på valutaterminskontrakter
Der klages over, at SKAT ikke har godkendt fradrag for tab på valutaterminskontrakter indgået af K/S. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 12/0189890
Tab på valutaterminskontrakter
Der klages over, at SKAT ikke har godkendt fradrag for tab på valutaterminskontrakter indgået af K/S. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 12/0189891
Tab på valutaterminskontrakter
Der klages over, at SKAT ikke har godkendt fradrag for tab på valutaterminskontrakter indgået af K/S. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 09/0219300
Værdiansættelse af aktier ved apportindskud
Sagen drejer sig om værdiansættelse af aktier i forbindelse med indskydelse af apport-indskud ved et selskabs stiftelse, samt behandling af rente og afdrag på stiftertilgodehavende. Landsskatteretten forhøjer værdien af aktierne og stadfæster i øvrigt.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 09/0219418
Værdiansættelse af aktier ved apportindskud
Sagen drejer sig om værdiansættelse af aktier i forbindelse med indskydelse af apport-indskud ved et selskabs stiftelse, samt behandling af rente og afdrag på stiftertilgodehavende. Landsskatteretten forhøjer værdien af aktierne og stadfæster i øvrigt.
Afsagt: 03-09-2013

Journalnr: 12/0191645
Yderligere løn samt skønsmæssig forhøjelse
Klagen skyldes, at SKAT har beskattet klageren af løn modtaget af tidligere arbejdsgiver, samt skønsmæssigt ansat klageren af renteindtægter af beløb. Forhøjelsen bortfalder, idet ansættelsen er forældet.
Afsagt: 02-09-2013

Journalnr: 13/1970795
Afvisning af klage - fristoverskridelse
Klagen er modtaget i Landsskatteretten efter fristens udløb, og der er ikke særlige omstændigheder, der kan begrunde, at der bortses fra overskridelsen. Klagen afvises derfor.
Afsagt: 09-09-2013

Journalnr: 13/0244874
Genoptagelse af rettens kendelse
Klageren har ved skrivelse af 30. juli 2013 anmodet Landsskatteretten om at genoptage rettens afgørelse. Sagen blev afgjort d. 5. juli 2013. Landsskatteretten nægter at genoptage kendelsen.
Afsagt: 10-09-2013

Journalnr: 13/1766076
Genoptagelse af rettens kendelse
Klagerens ægtefælle har den 19. august 2013 bedt Landsskatteretten om at genoptage rettens afgørelse. Sagen blev afgjort den 6. august 2013. Landsskatteretten nægter at genoptage kendelsen.
Afsagt: 03-09-2013

 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 23-09-2013 - 22-10-2013

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 24-10-2013 indstilling i C-80/12 Felixstowe Dock and Railway Company m.fl.
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel – First-tier Tribunal (Tax Chamber) (Det Forenede Kongerige) – fortolkning af artikel 49 TEUF og 54 TEUF – etableringsfrihed – skattelovgivning – selskabsskat – skattelempelse – national lovgivning, som tillader overførsel af tab realiseret af et selskab med hjemsted i Det Forenede Kongerige, som ejes af et konsortium, til et andet selskab, som har hjemsted i den samme stat og som tilhører en koncern, forudsat at der er en forbindelse mellem disse to selskaber i form af et forbundet selskab, som både tilhører koncernen og konsortiet – krav om, at det forbundne selskab har hjemsted i Det Forenede Kongerige eller driver virksomhed i Det Forenede Kongerige via et fast driftssted

Tidligere dokument: C-80/12 Felixstowe Dock and Railway Company m.fl. - Dom

 

Nyt fra EU

Nyt fra Kommissionen

Taxation: more information on the Platform for Tax Good Governance

 

Nyt fra og om skat mv. i udlandet

Klik her for at få vist nyhederne

Revisions- og advokatvirksomheder

Vi gør opmærksom på, at ovenstående links alle er eksterne. TaxCon har intet ejerskab over disse og leverer alene linksene som en service til vores læsere. Dette betyder også at vi ikke har kontrol over de bragte links og derfor heller ikke kan indestå for at disse altid er aktive.

Vi hører naturligvis meget gerne, hvis et bragt link bliver inaktivt.

Bemærk også, at de udenlandske links ikke er sorterede i skat og moms/afgifter. Vi har valgt at bringe alle udenlandske links i begge nyhedsbreve som er service til vores læsere.


Indholdsfortegnelse 

Nyt fra Skatteministeriet og Skatteforvaltningen

Lovstof i høring

Høring vedr. forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og forskellige andre love

Nyhedsbrev til virksomheder

Nyhedsbrev om rettelser af visse fejl i Den juridiske vejledning 2013-2, afsnit A.B.4


Indholdsfortegnelse 

Høringsportalen

Europa-Kommissionens forslag af 12. juni 2013 om ændring af direktiv 2011/16/EU for så vidt angår obligatorisk automatisk udveksling af oplysninger på beskatningsområdet
Oprettelsesdato: 19-09-2013
Høringsfrist: 18-10-2013

Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven og forskellige andre love(Opfølgning på aftale mellem Danmark og Amerikas Forenede Stater om øget efterrettelighed vedrørende international beskatning samt ophævelse af bagatelgrænser m.v.)
Oprettelsesdato: 19-09-2013
Høringsfrist: 18-10-2013

Høring - udkast til ændring af mindstekravsbekendtgørelsen for mindre virksomheder
Oprettelsesdato: 20-09-2013
Høringsfrist: 18-10-2013

 

Nyt fra Folketinget

Almindelig del

Bilag

Bilag 309

Præsentation fra Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet den 11. september 2013 fra SKATs borger- og retssikkerhedschef

Bilag 311

Præsentation fra Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet den 11. september 2013 fra FSR – danske revisorers skatteudvalg

Bilag 312

Orientering om beløbsgrænser i skatte- og afgiftslovgivningen, der kommer til at gælde for indkomståret 2014

Bilag 314

Lovudkast: Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og forskellige andre love (Opfølgning på aftale mellem Danmark og Amerikas Forenede Stater om øget efterrettelighed vedrørende international beskatning samt ophævelse af bagatelgrænser m.v.)

Spørgsmål og svar

Spm. 609

Spm. om ministeren vil oplyse, hvilke lande i EU der har - eller aktuelt planlægger at etablere - såkaldte patentbokse, til skatteministeren  Svar  

Spm. 610

Spm. om ministeren vil oplyse, hvilket provenutab og hvor mange nye arbejdspladser der vil være forbundet med at indføre en patentboks med en beskatning på 10 pct., til skatteministeren  Svar  

Spm. 637

MFU spm. om det er korrekt som BT har beskrevet, at det af SKAT's interne retningslinjer fremgår, at SKAT har hjemmel til at indhente teledate i form af masteoplysninger, til skatteministeren  Svar  

Spm. 638

MFU spm. om ministeren kan be- eller afkræfte, at SKAT har indhentet oplysninger, som er omfattet af både logningsbekendtgørelsen og udbudsbekendtgørelsen, herunder masteoplysninger, til skatteministeren  Svar  

Spm. 639

MFU spm. om ministeren vil redegøre for sagen om SKATs krav på oplysninger fra CBB Mobil i BT's artikel af 15/8-13, til skatteministeren  Svar  

Spm. 640

MFU spm. om ministeren kan afvise at SKAT's praksis er i strud med EU-reglerne, herunder EU's e-persondatadirektiv, som det fremgår af BT´s artikel af den 16. august 2013 ”SKAT tvinger følsomme oplysninger ud af teleselskaber”, til skatteministeren  Svar  

Spm. 641

MFU spm. om ministeren vil oplyse, hvilken juridisk vurdering der ligger bag, at direktør i Skats kundeservice Steffen Normann Hansen afviser, at de handler i strid med EU-retten eller andre love, som beskrevet i BT´s artikel af den 16. august 2013 ”SKAT tvinger følsomme oplysninger ud af teleselskaber”, til skatteministeren  Svar  

Spm. 642

MFU spm. om ministeren vil oplyse, hvornår den omtalte undersøgelse i BT´s artikel af den 16. august 2013 ”SKAT tvinger følsomme oplysninger ud af teleselskaber” forligger, til skatteministeren  Svar  

Spm. 643

Spm. om, hvordan boligejere bliver orienteret om, at de har betalt for meget i skat for deres bolig, og hvis det er tilfældet, vil de så få kompensation, til skatteministeren  Svar  

Spm. 653

Spm. om Skatteministeriets svar til Folketinget den 15. oktober 2012 om hjemmel til at indhente oplysninger hos teleselskaberne om telekundernes opkald, til skatteministeren, kopi til justitsministeren  Svar  

Spm. 654

Spm. om på hvilket tidspunkt ministeren, Skatteministeriet og/eller SKAT har afgivet svar/oplysninger vedr. spørgsmålet om skattemyndighederne har hjemmel til at indhente forskellige oplysninger hos teleselskaberne om borgernes opkald, til skatteministeren  Svar  

Spm. 655

Spm. om, hvilke muligheder og under hvilke betingelser SKAT kan indhente oplysninger hos teleselskaberne om borgernes private oplysninger med baggrund i gældende nationale regler og EU-regler, til skatteministeren, kopi til justitsministeren  Svar  

Spm. 656

Spm. om, hvilke regler og retningslinjer – herunder interne – der er fastsat for SKATs indhentelse af oplysninger hos teleselskaberne om borgernes private oplysninger, til skatteministeren  Svar  

Spm. 657

Spm. om udviklingen i antallet af SKATs anmodninger til teleselskaberne, til skatteministeren  Svar  

Spm. 658

Spm. om, hvilke konsekvenser det kan have, hvis en embedsmand bevidst holder oplysninger skjult for Folketingets Ombudsmand, til skatteministeren  Svar  

Spm. 667

Spm. om, hvorfor SKAT undlod at sænke priserne på andelsboliger i de offentlige vurderinger af, hvor meget andelsboligerne var værd, jf. Statsrevisorernes beretning om den offentlige ejendomsvurdering, til skatteministeren  Svar  

Spm. 684

Spm. om at kommentere og vurdere, om forældrenes udgifter til babysitning kan fradrages i henhold til reglerne om udgifter til børnepasning efter Boligjob-ordningen, til skatteministeren  Svar  

Spm. 687

Spm. om den glemte indbringelse af skattesagerne mod kapitalfonde med ejerskab til TDC, til skatteministeren  Svar  

Spm. 688

Spm. om den manglende indbringelse af skattesagerne mod kapitalfondene med ejerskab til TDC, har konsekvenser for den videre juridiske afklaring om kapitalfondes udnyttelse af skattely, til skatteministeren  Svar  

Spm. 703

Spm. om en opgørelse for de sidste 7 år, som viser udviklingen i antal sager, hvor Kammeradvokaten har mødt for SKAT i Landsskatteretten, til skattemi...   Svar  

Spm. 704

Spm. om, i hvor mange sager i henholdsvis 2010, 2011, 2012 og 2013 (1. halvår), at Kammeradvokaten deltog i SKATs møder med skatteydere, til skattemin...   Svar  

Spm. 705

Spm. om, i hvor mange sager i henholdsvis 2010, 2011, 2012 og 2013 (1. halvår), at Kammeradvokaten har bistået SKAT med sagsbehandlingen, til skattemi...   Svar  

Spm. 706

MFU spm. om, hvor meget grundskylden vil stige for et gennemsnitligt hus i hver af landets kommuner som følge af indfasningen af de stærkt forøgede gr...   Svar  

Spm. 707

MFU spm. om ministeren er enig i, at udsigten til stærkt stigende grundskyld tvinger familierne til større forsigtighed, og at det kan være med til at...   Svar  

Spm. 708

MFU spm. om det giver ministeren anledning til betænkelighed, at de kommende års øgede skatteopkrævning ikke har nogen direkte sammenhæng med skatteyd...   Svar  

Spm. 709

Spm. om en oversigt over stigninger i skatter og afgifter siden 3. oktober 2011, og hvor skatte- og afgiftsstigningen er gældende i 2012 eller 2013, t...   Svar  

Spm. 710

Spm. om oversigt over lande, som Danmark endnu mangler at indgå en dobbeltbeskatningsaftale med, samt status for forhandlingerne om disse, til skattem...   Svar  

Spm. 711

MFU spm. om, hvad Danmark gør for at tiltrække nye aktører til dansk sokkel, der har kapital til både at efterforske men også udbygge danske felter, j...   Svar  

Spm. 717

Spm. om arbejdspladser i olieudvindingsindustrien, til skatteministeren  Svar  

Spm. 718

Spm. om status på lækagen af personfølsomme oplysninger i sagen omkring gødningssags komplekset, som Skatteministeriet den 22. marts 2012 politianmeld...   Svar  

§ 20-spørgsmål

Spm. S 2351

Hvad er ministerens holdning til, at håndværksrådet i Flensborg, Handwerkskammer Flensburg, og Dansk-Tysk Handelskammer advarer tyske håndværkere mod ...

Spm. S 2352

Finder ministeren det rimeligt, at det nye styresignal om arbejdsudlejeskat undtager vognmænd og speditører, men ikke de øvrige berørte såsom IT-branc...

Spm. S 2356

Hvad er ministerens holdning til, at SKATs medarbejdere medbringer kamerahold fra DR/TV2 under kontrolbesøg (det vil sige under forvaltningsudøvelse) ...

Spm. S 2357

Mener ministeren, at det »samtykke«, som borgeren måtte give – og som efter det oplyste kan tilbagekaldes inden for 48 timer – er et reelt samtykke tr...

Spm. S 2424

Er ministeren enig i, at en udvidelse af reglerne omkring indretning af køretøjer til idrætsformål for køretøjer over 4 ton til køretøjer under 4 ton ...