Kære Læser
Denne uges SkatteMail indeholder bl.a. to nye styresignaler om hhv. genoptagelse af ejendomsvurderinger og om kursomregning af indkomst og underskud efter selskabsskattelovens § 11 B og skattekontrollovens § 3 C. Desuden kan du finde en lang række nye ikke-offentliggjorte kendelser, bl.a. tilfælde hvor landsskatteretten anser SKATs afgørelse for ugyldig efter skatteforvaltningslovens § 26, stk. 1, 2. pkt, idet SKAT ikke har overholdt kendelsesfristen.
God læselyst
Flemming L. Bach
Artikler og interessante links
Udbetaling af negativ skat af udviklingsomkostninger
Ejendomsværdiskat af udenlandske ferieboliger
Mere om arbejdsgiveres dækning af p-afgifter
Ny forskudsopgørelse til 250.000 skatteydere
Gunstige skatteregler for medarbejderaktier
SKAT har lanceret ny app
Udkast til styresignal om ændring af praksis - tilladelse til tilbagefordeling af børne- og ægtefællebidrag mv.
Styresignaler
Styresignal vedrørende betingelserne for genoptagelse af ejendomsvurderinger efter skatteforvaltningslovens § 33
Styresignal om kursomregning af indkomst og underskud efter selskabsskattelovens § 11 B og skattekontrollovens § 3 C
Bindende svar
Succession - to landbrugsejendomme - pengetanksreglen
Benyttelse af et udelandsk køretøj i Danmark, køb af dansk indregistreret køretøj og skattepligt
Udbytteudlodning - Retmæssig ejer
Videreudlodning - Udbytteskat - Maskeret udbytte - Udlodning fra datterselskab - Skattefrit tilskud
Arv - Gave - Formueoverdragelse - Gaveafgiftspligtig - Trust
Domme
Fri bil - eneanpartshaver - rådighed - kommissionsaftale - fristregler
Skønsmæssig forhøjelse - negativt privatforbrug - bidrag fra nærtstående
Ikke offentliggjorte afgørelser
Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende lovforslag
Nye dokumenter vedrørende almindelig del
SELECT * FROM Appeller WHERE(([SkatteraadChanged] >= '20160516' AND [SkatteraadChanged] <= '20160522') OR ([LSRChanged] >= '20160516' AND [LSRChanged] <= '20160522') OR ([ByretChanged] >= '20160516' AND [ByretChanged] <= '20160522') OR ([LandsretChanged] >= '20160516' AND [LandsretChanged] <= '20160522') OR ([HojesteretChanged] >= '20160516' AND [HojesteretChanged] <= '20160522')) ORDER BY AppelId DESC
Dato | Angivelse | Periode |
25-05-2016 | Moms i 2016 | Moms for april måned 2016 |
25-05-2016 | EU-salg uden moms/DK-VIES i 2016 | April måned 2016 |
BDOUdbetaling af negativ skat af udviklingsomkostninger Virksomheder, der afholder udgifter til forskning og udvikling, og som har underskud, kan få udbetalt negativ skat. For sambeskattede selskaber opgøres beløbet på grundlag af sambeskatningsindkomsten. |
BDOEjendomsværdiskat af udenlandske ferieboliger Der skal betales ejendomsværdiskat af sommerhuse og andre former for ferieboliger. Det gælder, uanset om de ligger i Danmark eller i udlandet, men beregningsgrundlaget for de udenlandske kan være vanskeligt at opgøre. |
BDOMere om arbejdsgiveres dækning af p-afgifter SKAT fastholder, at arbejdsgivere ikke skattefrit kan dække medarbejdernes parkeringsafgifter i forbindelse med kundebesøg eller møder ude i byen, hvis der udbetales skattefri kørselsgodtgørelse for turen. |
BDONy forskudsopgørelse til 250.000 skatteydere SKAT udsender i øjeblikket forslag til ny forskudsopgørelse til omkring 250.000 borgere. Det kræver en aktiv handling, hvis du er mellem de udvalgte, men ikke ønsker, at det nye skattekort skal træde i kraft. |
BeierholmGunstige skatteregler for medarbejderaktier Folketinget har netop vedtaget lov om gunstige skatteregler for beskatning af aktier, købe- og tegningsretter for medarbejdere gældende for aftaler, der indgås fra den 1. juli 2016 eller senere. |
Dansk RevisionSKAT har lanceret en app der henvender sig både til virksomheder og borgere, hvor man kan tjekke og ordne sin skat på mobilen. Som virksomhed kan man bl.a. indberette og betale moms samt tjekke indberetningsfrister. |
FSR - danske revisorerFSR har for nærværende ikke kommentarer hertil. |
Vedrører: Skatteforvaltningsloven § 33
SKAT har foretaget et juridisk eftersyn af skatteforvaltningslovens § 33. Det er herefter SKATs vurdering, at muligheden for genoptagelse efter skatteforvaltningslovens § 33, stk. 1 og 2 også omfatter vurderinger foretaget på et fejlagtigt grundlag som følge af fejlagtig eller manglende registrering, hvis denne fejl er opstået i SKATs egne registreringer/interne systemer.
Vedrører: Skattekontrolloven § 3 C. Selskabsskatteloven § 11 B
I styresignalet beskrives en række fortolkninger af reglerne om aflæggelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta efter skattekontrollovens § 3 C, stk. 3 - 14. Samspillet mellem disse regler og reglerne om fradragsbegrænsning for finansieringsudgifter i selskabsskattelovens § 11 B beskrives tilsvarende i styresignalet.
SKAT har foretaget en vurdering af, hvilken kurs (ultimokurs eller gennemsnitskurs) der skal anvendes ved kursomregning i relation til en række niveauer ved skatteberegningen.
Det er SKATs opfattelse, at den skattepligtige indkomst før modregning af fremført underskud efter selskabsskattelovens § 12 ikke skal kursomregnes. Dette skyldes, at beløbet allerede er opgjort i den valgte fremmede valuta.
Den skattemæssige værdi af koncernens aktiver opgøres ved indkomstårets udløb. Det er dermed SKATs opfattelse, at de fremførelsesberettigede underskud ultimo indkomståret, der medregnes ved aktivopgørelsen efter selskabsskattelovens § 11 B, skal kursomregnes i henhold til en ultimokurs for indkomståret.
Grundbeløbet på 21,3 mio. DKK i selskabsskattelovens § 11 B, stk. 1, skal kursomregnes i henhold til en gennemsnitskurs for indkomståret.
Den skattepligtige indkomst efter årets fradragsbeskæring i medfør af selskabsskattelovens § 11 B skal kursomregnes til DKK i henhold til en gennemsnitskurs for indkomståret. Det står i skattekontrollovens § 3 C, stk. 3, jf. stk. 7.
Vedrører: Aktieavancebeskatningsloven § 34, stk. 1 og stk. 6. Virksomhedsomdannelsesloven § 6
Skatterådet kan bekræfte, at to landbrugsejendomme i deres helhed skal medregnes ved opgørelsen af den aktive virksomhed efter § 34, stk. 1, nr. 3, i aktieavancebeskatningsloven.
Skatterådet kan endvidere bekræfte, at man ved målingen af, om der kan succederes i en aktieavance, jf. § 34, stk. 6, 1. punktum i aktieavancebeskatningsloven, kun skal tage hensyn til handelsværdien af aktiverne ved selve salget af aktierne, når overdragelsen sker i selskabets første regnskabsår, såfremt overdragelsen af aktierne eller anparterne i selskabet med successionen sker i umiddelbar forlængelse af virksomhedsomdannelsen.
Hjemmel
Aktieavancebeskatningsloven § 34, stk. 1 og stk. 6. Virksomhedsomdannelsesloven § 6
Vedrører: Registreringsloven § 2. Registreringsafgiftsloven § 1 og § 7. Registreringsbekendtgørelsen § 10 og § 17. Kildeskatteloven § 1. Skatteforvaltningsloven § 24
Skatterådet bekræfter, at spørger, som er bosiddende i Østrig, må benytte sit østrigsk indregistrerede køretøj her i landet. Skatterådet afviser, at han kan erhverve sig et dansk indregistreret køretøj. Spørger må ej heller låne/leje det østrigske køretøj ud til venner og familie. Skatterådet kan ligeledes bekræfte, at spørger ikke bliver skattepligtig til Danmark, når han opholder sig i Danmark mindre end 180 dage, men efterlader køretøjet i Danmark og låner/lejer det ud til venner og familie.
Vedrører: Selskabsskatteloven § 2, stk. 1, litra c. Ligningsloven § 3. Aktieavancebeskatningsloven § 4 A
Skatterådet bekræfter, at Selskab A (Luxembourg) ikke er begrænset skattepligtig både af en allerede gennemført og en fremtidig udbytteudlodning, jf. selskabsskattelovens § 2, stk. 1, litra c.
Skatterådet lægger vægt på, at en stor del af det udbytte, der allerede er udloddet, faktisk er anvendt til at finansiere opkøb af et selskab, som er hjemmehørende i A-land, at det kan lægges til grund at det resterende udbytte samt fremtidig udbytte anvendes til reinvestering i porteføljeselskaber, der er kommercielt og forretningsmæssigt begrundet, og at der i Selskab J er en investeringskomité, der også faktisk træffer investeringsbeslutninger.
Vedrører: Selskabsskatteloven § 2, stk. 1, litra c, § 2 A, § 2 D og § 31 D. Aktieavancebeskatningsloven § 4 A, § 4 B, § 8 og § 9. Ligningsloven § 16 A
Skatterådet bekræfter, at Selskab A ikke er begrænset skattepligtig, jf. selskabsskattelovens § 2, stk. 1, litra c, 7. og 8. pkt., af udbytte i form af videreudlodning fra Selskab B af likvider og en fordring mod Selskab A.
Der lægges vægt på, at repræsentantens oplysninger lægges til grund om, at Selskab A, er omfattet af artikel 10 i dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og USA, således at udbytteskatten helt skal frafaldes, og dermed finder selskabsskattelovens § 2, stk. 1, litra c, 7. og 8. pkt., ikke anvendelse.
Endvidere bekræfter Skatterådet, at Selskab A ikke er begrænset skattepligtig, jf. selskabsskattelovens § 2, stk. 1, litra c, af evt. maskeret udbytte samt udlodning af en fordring.
Skatterådet lægger vægt på, at evt. maskeret udbytte og udlodning af en fordring er udlodning fra datterselskabsaktier, jf. aktieavancebeskatningslovens § 4 A, og beskatningen af udbytte omfatter ikke udbytte af datterselskabsaktier, når beskatningen skal frafaldes eller nedsættes efter dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og USA.
Afslutningsvis bekræfter Skatterådet, at der kan gives skattefrit tilskud, jf. selskabsskattelovens § 31 D, fra Selskab B til dets søsterselskab Selskab C, da det fælles moderselskab Selskab A er omfattet af betingelserne for frafald eller nedsættelse af udbyttebeskatningen efter dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og USA.
Vedrører: Statsskatteloven § 4. Boafgiftsloven § 22, § 23 og § 25
Skatterådet kan ikke bekræfte, at det ikke vil have nogle skatte- eller afgiftsmæssige konsekvenser for Person A eller dennes arvinger, såfremt Person A fjernes som begunstiget.
Det lægges til grund ved besvarelsen, at Trusten er transparent. Dette medfører, at Person A anses for ejer af formuen i Trusten.
Hvis Person A fjernes som begunstiget, finder Skatterådet efter en konkret vurdering af sagens oplysninger, at dette medfører en overdragelse af formue inden for den nære familiekreds. Formuen, som børnene og barnebarnet erhverver fra Person A under de foreliggende omstændigheder, er derfor gaveafgiftspligtige efter boafgiftslovens §§ 22 og 23, jf. § 25.
Vedrører: Ligningsloven § 16, stk. 4. Skatteforvaltningsloven § 26, stk. 1
Sagen handlede om, hvorvidt en eneanpartshaver og direktør i et selskab havde fået stillet en Bentley til rådighed af selskabet, og derfor skulle beskattes af værdien af rådighed over fri bil i medfør af ligningslovens § 16, stk. 4. Derudover handlede sagen om, hvorvidt SKAT ved sin afgørelse havde overholdt fristerne i skatteforvaltningslovens § 26, stk. 1, 2. pkt.
Skatteyderen gjorde under landsretssagen gældende, at det påhvilede Skatteministeriet at godtgøre, at der var grundlag for beskatning af værdien af rådighed over fri bil, eftersom bilen ikke havde befundet sig på skatteyderens privatadresse, men derimod havde været i Spanien, hvor den havde været underlagt en kommissionsaftale.
Landsretten fandt, at det påhvilede skatteyderen at godtgøre, at bilen ikke havde været til rådighed for hans private benyttelse i 2007 og 2008. Til støtte herfor henviste Landsretten bl.a. til, at der var tale om en endog særdeles kostbar luksusbil, og at sagsøgeren var eneanpartshaver og direktør i selskabet, som havde ejendomsinvestering som hovedaktivitet. Herudover bemærkede Landsretten, at den fremlagte forretningsplan om udlejning af luksusbiler angik et andet selskab, og at bilen ikke blev hverken solgt eller lejet ud i 2007 eller 2008. Derfor kunne skatteyderens forklaring om formålet med indkøbet af bilen ikke lægges til grund.
Herefter fandt landsretten, at skatteyderen ikke havde løftet bevisbyrden, uanset, at der var adgang til andre biler i hans hustand, og uanset at den bolig, som hustruens selskab ejede i Spanien, på dette tidspunkt muligt ikke var beboelig.
For så vidt angik overholdelsen af fristerne i skatteforvaltningslovens § 26, tiltrådte landsretten det af byretten anførte herom.
På baggrund heraf stadfæstede landsretten byrettens dom ( SKM2015.345.BR ), hvorefter Skatteministeriet blev frifundet.
Modparten har den 8. marts 2016 anmodet Procesbevillingsnævnet om 3-instansbevilling.
Vedrører: Statsskatteloven § 4. Skatteforvaltningsloven § 27, stk. 1, nr. 5
Sagen drejede sig om, hvorvidt SKAT var berettiget til skønsmæssigt at forhøje sagsøgerens indkomst for indkomstårene 2009, 2010 og 2011, som følge af et negativt privatforbrug.
Byretten havde fundet, at appellanten og samleveren ikke alene ved deres forklaringer om, at de i fællesskab havde afholdt udgifter til den fælles husholdning, herunder at samleveren ved kontantbetalinger hidrørende fra sit selvstændige erhverv havde afholdt forskellige udgifter til husstanden, havde løftet bevisbyrden for, at samleveren havde bidraget til privatforbruget. Byretten havde også fundet, at appellanten ikke havde ført tilstrækkelig bevis for, at hendes far, der efter det oplyste havde boet hos sagsøgeren i en periode, havde bidraget til husstandens udgifter. Byretten havde på den baggrund fundet, at forhøjelserne var berettiget.
For landsretten gjorde appellanten de samme synspunkter gældende som for byretten, herunder at hun var almindelig lønmodtager, og at hun derfor ikke skulle underlægges den samme bevisvurdering som bogføringspligtige.
Landsretten fandt på baggrund af bevisførelsen, herunder de negative privatforbrugsberegninger, at appellanten havde haft indtægter, som ikke var selvangivet. SKAT havde derfor været berettiget til at foretage en skønsmæssig forhøjelse. Det påhvilede herefter appellanten at godtgøre, at SKATs skønsmæssige ansættelser var åbenbart urimelige eller hvilede på et forkert grundlag. Af de grunde som byretten havde anført, fandt landsretten endvidere, at appellanten ikke havde løftet denne bevisbyrde.
Landsretten fandt endeligt, at appellanten havde handlet groft uagtsomt i forbindelse med hendes selvangivelser, hvorfor også forhøjelsen af indkomståret 2009 var berettiget.
Landsretten stadfæstede derfor byrettens dom ( SKM2015.548.BR ).
I styresignalet beskrives en række fortolkninger af reglerne om aflæggelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta efter skattekontrollovens § 3 C, stk. 3 - 14. Samspillet mellem disse regler og reglerne om fradragsbegrænsning for finansieringsudgifter i selskabsskattelovens § 11 B beskrives tilsvarende i styresignalet.
SKAT har foretaget en vurdering af, hvilken kurs (ultimokurs eller gennemsnitskurs)der skal anvendes ved kursomregning i relation til en række niveauer ved skatteberegningen.
Det er SKATs opfattelse, at den skattepligtige indkomst før modregning af fremført underskud efter selskabsskattelovens § 12 ikke skal kursomregnes. Dette skyldes, at beløbet allerede er opgjort i den valgte fremmede valuta.
Den skattemæssige værdi af koncernens aktiver opgøres ved indkomstårets udløb. Det er dermed SKATs opfattelse, at de fremførelsesberettigede underskud ultimo indkomståret, der medregnes ved aktivopgørelsen efter selskabsskattelovens § 11 B, skal kursomregnes i henhold til en ultimokurs for indkomståret.
Grundbeløbet på 21,3 mio. DKK i selskabsskattelovens § 11 B, stk. 1, skal tilsvarende kursomregnes i henhold til en ultimokurs for indkomståret.
Den skattepligtige indkomst efter årets fradragsbeskæring i medfør af selskabsskattelovens § 11 B skal kursomregnes til DKK i henhold til en gennemsnitskurs for indkomståret. Det står i skattekontrollovens § 3 C, stk. 3, jf. stk.
Høringssvar:
Journalnr: 14/3636842
Ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelsen
SKAT har givet afslag på anmodning om ekstraordinær genoptagelse af skatteansættelserne for indkomstårene 1995, 1996 og 1997. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/4738019
Indkomst fra udlejningsejendom
Klagen vedrører beskatning af indkomst fra udlejningsejendom. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 14/2399976
Afgift af pensionsordning
Klagen vedrører tilbagebetaling af afgift af klagerens pensionsordninger jf. pensionsbeskatningslovens § 32, stk. 1. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 14-04-2016
Journalnr: 15/2168196
Akkord og nedsættelse af underskud
Klagen vedrører bindende svar om akkord som suspensiv og nedsættelse af underskud. Landsskatteretten ændrer det bindende svar.
Afsagt: 11-04-2016
Journalnr: 14/0046294
Befordringsfradrag og rentefradrag
Der klages over, at SKAT har forhøjet indkomsten med ikke godkendt fradrag for udgifter til befordring mellem sædvanlig bopæl og arbejdsplads, jf. ligningslovens § 9 C samt, at SKAT ikke har godkendt fradrag for renteudgifter vedrørende gæld til pengeinstitutter. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 13-04-2016
Journalnr: 12/0191490
Beskatning - konsekvensændring
Klagen vedrører beskatning af indtægt under sambeskatning. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/6532758
Beskatning af beløb modtaget fra udlandet - projekt Money Transfer
Klagen vedrører beskatning af beløb modtaget fra udlandet. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 11-04-2016
Journalnr: 13/4885161
Beskatning af løn
Klagen vedrører beskatning af ikke indberettet løn. Landsskatteretten skærper afgørelsen.
Afsagt: 08-04-2016
Journalnr: 12/0191293
Beskatning af manglende lejeindtægt
Klagen vedrører beskatning af ikke selvangivne indtægter fra udlejning af sommerhus. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 15/3105138
Beskatning af råderet
Klagen vedrører bindende svar om beskatning af råderet over ægte tæpper, kunst mv. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 11-04-2016
Journalnr: 13/0180885
Bindende svar om skat og skatteankenævnets kompetencer
Klagen vedrører bindende svar om skats og skatteankenævnets kompetencer. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 06-04-2016
Journalnr: 12/0267188
Diverse forhøjelser
Klagen vedrører forhøjelse af overskud af virksomhed, manglende AM-bidrag og A-skat. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 11-04-2016
Journalnr: 13/0020013
Diverse forhøjelser
Klagen vedrører forhøjelse af arbejdsmarkedsbidrag og arbejdsudlejeskat. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 11-04-2016
Journalnr: 13/0188572
Diverse forhøjelser
Klagen vedrører forhøjelse af momstilsvar, hæftelse for A-skat og AM-bidrag. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen af momstilsvaret.
Afsagt: 13-04-2016
Journalnr: 13/0209309
Diverse forhøjelser
Klagen vedrører forhøjelse af personlig indkomst og værdi af fri bil. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/4682059
Diverse forhøjelser
Klagen vedrører rejse- og kørselsgodtgørelse, der er anset som skattepligtig, beskatning af fratrædelsesgodtgørelse og forhøjelse af lønindkomsten. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 14-04-2016
Journalnr: 14/2572376
Ejendomsavance
Klagen vedrører beskatning af fortjeneste ved salg af ejendom. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 06-04-2016
Journalnr: 12/0194606
Feriepengeforpligtelse
Klagen vedrører forhøjelse af indkomsten (feriepengeforpligtelse). Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/4300089
Forhøjelse af indkomsten
Klagen vedrører forhøjelse af indkomsten med ikke selvangivne beløb. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 14/0059243
Forhøjelse af indkomsten
Klagen vedrører forhøjelse af personlig indkomst og aktieindkomst. Fristgennembrud. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/5707360
Forhøjelse af omsætningen
Klagen vedrører forhøjelse af omsætningen i pizzaria. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen.
Afsagt: 13-04-2016
Journalnr: 15/3180860
Fradrag for kurstab
Klagen vedrører bindende svar om fradrag for kurstab på obligationer ved omlægning af lån. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 15-04-2016
Journalnr: 13/6423127
Fradrag for underskud af virksomhed
Klagen vedrører nægtet fradrag for underskud af virksomhed. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-04-2016
Journalnr: 13/6622316
Fradrag for underskud af virksomhed
Klagen vedrører nægtet fradrag for underskud af virksomhed. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-04-2016
Journalnr: 13/0185653
Fradrag for underskud af virksomhed
Klagen vedrører nægtet fradrag for underskud af virksomhed. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-04-2016
Journalnr: 14/4933304
Indeholdelsespligt
Klagen skyldes, at SKAT har pålagt selskabet at indeholde A-skat og AM-bidrag m.v. af værdi af fri bil med 1/12 af den skattemæssige værdi på lønsedlen samt oplysningspligt om værdi af fri bil. Landsskatteretten frafalder pålægget.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/5382324
Indkomst fra Færøerne og Grønland
Klagen vedrører den danske skatteberegning i forbindelse med indkomst fra Færøerne og Grønland. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-04-2016
Journalnr: 13/0209390
Indkomst fra Grønland og Færøerne
Klagen vedrører den danske skatteberegning i forbindelse med indkomst fra Grønland og Færøerne. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-04-2016
Journalnr: 14/3203778
Kildeskattelovens §§ 48 E-F
SKAT har ikke godkendt, at klageren kan blive omfattet af kildeskattelovens §§ 48 E-F, da kravet om dansk arbejdsgiver ved påbegyndelse af ansættelsesforholdet ikke er opfyldt. Landsskatteretten giver klageren medhold.
Afsagt: 11-04-2016
Journalnr: 13/0878813
Konsekvensændring
Klagen vedrører konsekvensændring af indkomsten i sambeskattet selskab.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 15/2168048
Markedsværdi
Klagen vedrører bindende svar om markedsværdi af ejerlejligheder. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/5524421
Maskeret udbytte mm
Klagen vedrører beskatning af maskeret udbytte og forhøjelse af anden personlig indkomst. Landsskatteretten anser afgørelsen for ugyldig.
Afsagt: 04-04-2016
Journalnr: 13/5530530
Maskeret udbytte mm
Klagen vedrører beskatning af maskeret udbytte og forhøjelse af anden personlig indkomst. Landsskatteretten anser afgørelsen for ugyldig.
Afsagt: 05-04-2016
Journalnr: 13/5630328
Maskeret udbytte mm
Klagen vedrører beskatning af maskeret udbytte og forhøjelse af anden personlig indkomst. Landsskatteretten anser afgørelsen for ugyldig.
Afsagt: 04-04-2016
Journalnr: 13/6726820
Maskeret udlodning
Klagen vedrører forhøjelse af lønindtægt og beskatning af maskeret udlodning. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 13-04-2016
Journalnr: 15/0604388
Maskeret udlodning
Klagen vedrører bindende svar om maskeret udlodning ved salg af fast ejendom. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 15-04-2016
Journalnr: 15/0604412
Maskeret udlodning
Klagen vedrører bindende svar om maskeret udlodning ved salg af fast ejendom. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 15-04-2016
Journalnr: 13/4300124
Nedsættelse af indkomsten
Klagen vedrører nedsættelse af indkomsten, da klager ikke er anset som rette indkomstbærer. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/0089754
Skat af befordringsgodtgørelse mm.
Klagen vedrører beskatning af rejse- og befordringsgodtgørelse. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 06-04-2016
Journalnr: 14/0021864
Skat af befordringsgodtgørelse mm.
Klagen vedrører beskatning af rejse- og befordringsgodtgørelse. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 08-04-2016
Journalnr: 13/6637335
Skat af befordringsgodtgørelse mm.
Klagen vedrører beskatning af rejse- og befordringsgodtgørelse. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen til nul.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 14/0100968
Skat af fri bil
Klagen vedrører beskatning af fri bil. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-04-2016
Journalnr: 13/0219091
Skat af udbytte
Klagen skyldes, at klager er anset for begrænset skattepligtig af udbytte efter kildeskattelovens § 2, stk. 1, nr. 6. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/5302077
Skønsmæssig forhøjelse af overskud
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af virksomhedsoverskud og nedsættelse af skattemæssige afskrivninger på bil overgået til privat. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 11-04-2016
Journalnr: 14/4860460
Tilbagefordeling af erstatning
Klagen skyldes, at SKAT ikke har givet tilladelse til tilbagefordeling af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste til de indkomstår, som erstatningen vedrører. Landsskatteretten stadfæster SKATs afgørelse.
Afsagt: 14-04-2016
Journalnr: 14/0460430
Udlejning af hotelejerlejlighed
Klagen skyldes, at SKAT ikke har anset udlejningen af hotelejerlejlighed for erhvervsmæssig virksomhed i skattemæssig henseende. SKAT anser udlejningen for omfattet af ligningslovens § 15 O. Fristgennembrud. Landsskatteretten anser delvist SKATs afgørelse for ugyldig efter skatteforvaltningslovens § 26, stk. 1, 2. pkt, idet SKAT ikke har overholdt kendelsesfristen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 14/0460522
Udlejning af hotelejerlejlighed
Klagen skyldes, at SKAT ikke har anset udlejningen af hotelejerlejlighed for erhvervsmæssig virksomhed i skattemæssig henseende. SKAT anser udlejningen for omfattet af ligningslovens § 15 O. Fristgennembrud. Landsskatteretten anser delvist SKATs afgørelse for ugyldig efter skatteforvaltningslovens § 26, stk. 1, 2. pkt, idet SKAT ikke har overholdt kendelsesfristen.
Afsagt: 12-04-2016
Journalnr: 13/4328246
Yderligere løn
Klagen vedrører beskatning af yderligere løn. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 12-04-2016
Bilag 15 | Supplerende høringsskema og høringssvar, fra skatteministeren |
Bilag 16 |
Bilag 18 |
Bilag 19 |
Bilag 20 |
Bilag 21 | Præsentationsmateriale udleveret under foretræde for Skatteudvalget den 19. maj 2016 fra PFA Pension |
Spm. 1 | Spm. om kommentar til henvendelsen af 17/3-16 fra SKAGEN Fondene, til skatteministeren |
Spm. 2 | Spm. om kommentar til henvendelsen af 23/3-16 fra Ernst & Young P/S, til skatteministeren |
Spm. 3 |
Spm. 4 | Spm. om kommentar til henvendelsen af 18/4-16 fra Hansen TaxLegal Advokatfirma, til skatteministeren |
Spm. 5 |
Spm. 6 | Spm. om kommentar til henvendelsen af 27/4-16 fra Investeringsfondsbranchen, til skatteministeren |
Spm. 7 |
Spm. 8 |
Spm. 9 |
Spm. 10 |
Spm. 11 |
Spm. 12 |
Spm. 13 |
Spm. 14 |
Spm. 15 |
Spm. 16 |
Spm. 17 |
Spm. 18 |
Spm. 19 |
Spm. 20 |
Spm. 21 |
Spm. 22 |
Spm. 23 |
Spm. 24 | Spm. om at yde teknisk bistand til udarbejdelse af ændringsforslag, til skatteministeren |
Spm. 25 |
Spm. 26 |
Spm. 27 |
Spm. 28 | Spm. om kommentar til henvendelsen af 12/5-16 fra Dansk Aktionærforening, til skatteministeren |
Spm. 29 | Spm. om kommentar til henvendelsen af 10/5-16 fra Investeringsfondsbranchen, til skatteministeren |
Spm. 30 |
Spm. 31 | Spm. om kommentar til henvendelsen af 13/5-16 fra Ernst & Young, til skatteministeren |
Spm. 32 | Spm. om kommentar til henvendelse af 13/5-16 fra Janne Bram Jensen, PFA, til skatteministeren |
Spm. 33 |
Spm. 34 | Spm. om kommentar til henvendelse af 18/5-16 fra Investeringsfondsbranchen, til skatteministeren |
Spm. 35 |
Spm. 36 |
Spm. 37 |
Bilag 5 |
Bilag 6 |
Spm. 9 |
Spm. 10 |
Spm. 11 |
Spm. 12 |
Spm. 13 |
Bilag 198 |
Bilag 199 |
Bilag 200 | Notat om revisionssager på SKATs og Skatteministeriets område, fra skatteministeren |
Spm. 356 |
Spm. 360 |
Spm. 373 |
Spm. 374 |
Spm. 376 |
Spm. 377 |
Spm. 378 |
Spm. 379 |
Spm. 380 |
Spm. 381 |
Spm. 382 |
Spm. 383 |
Spm. 384 |
Spm. 385 |
Spm. 386 |
Spm. 390 |
Spm. 391 |
Spm. 395 |
Spm. 396 |
Spm. 398 |
Spm. 400 |
Spm. 403 |
Spm. 404 |
Spm. 405 |
Spm. 406 |
Spm. 407 |
Spm. 408 |
Spm. 409 |
Spm. 410 |
Spm. 411 |
Spm. 412 |
Spm. 413 |
Spm. 417 |
Spm. 418 |
Spm. 419 |
Spm. 420 |
Spm. 421 |
Spm. 422 |
Spm. 423 |
Spm. 424 |
Spm. 462 |
Spm. 463 |
Spm. 464 |
Spm. 465 |
Spm. 466 |
Spm. 467 |
Spm. 469 |
Spm. AB |
Spm. AC |
Spm. AD |
Spm. AE | Samrådsspm. om henvendelsen fra den udenlandske myndighed i juli 2015 m.v., til skatteministeren |
Spm. AF |
Spm. AG | Samrådsspm. om, hvilke proceduremæssige ændringer der er iværksat i SKAT m.v., til skatteministeren |
Spm. AH |